James Bond Nederland

Alle opties open voor nieuw bondboek

In een interview met een Engelse website is kort gesproken over de toekomst van de boekenbond.

In 2008 verscheen een speciaal James Bondavontuur getiteld Devil May Care dit omdat Ian Fleming (geestelijk vader van James Bond) dat jaar honderd zou zijn geworden.

De Britse succesauteur Sebastian Faulks schreef het verhaal op dezelfde manier zoals Fleming dat deed. Maar is dit boek een nieuw begin van een reeks?

The Bookseller had een interview met Sebastian Faulks over Devil May Care. Hierin vertelde hij dat er van zijn hand één boek is verschenen en het blijft daarbij:

Ik heb een contract getekend voor één boek. En om eerlijk te zeggen heb ik ook geen interesse in een tweede boek.

De literaire agent van The Ian Fleming Estate gaf antwoord op de vraag of we in de toekomst nog meer nieuwe James Bondavonturen kunnen verwachten:

Op dit moment heeft geen enkele andere auteur zich bij ons gemeld met de vraag of hij of zij een nieuw avontuur mag schrijven. We hebben op het moment ook geen concrete plannen maar houden alle opties open voor de toekomst.

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk richtte in 2006 samen met Merlijn het platform James Bond Nederland op. Met als doel Nederlandse en Vlaamse 007 liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheime agent. Zijn meest memorabele film is The World Is Not Enough, overigens de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.