James Bond Nederland

Aston Martin DB5 uit GoldenEye onder de hamer

Vorige maand schreven we een artikel over de verkoop van een Aston Martin DB5. Deze was later door de eigenaar voorzien van alle gadgets uit Goldfinger (1964). Nu is er de mogelijkheid om een originele Aston Martin DB5 uit een James Bond-film te bemachtigen. De DB5 uit GoldenEye wordt op 13 juli geveild.

Het betreft de originele Aston Martin welke te zien is in de openings achtervolging in de debuutfilm van Pierce Brosnan. De auto werd gebruikt voor de opnames met de Ferrari F355 in de Franse Alpen. De auto is niet voorzien van gadgets, behalve een gekoelde middenconsole voor een fles Bollinger en twee glazen. Voor de opnames bij Monte Carlo werden drie Aston Martin’s gebruikt. Twee voor het stuntrijden en eentje voor de interieurscenes. De laatste wordt nu geveild. De auto kwam in 2001 in handen van Max Reid. Destijds werd de auto gekocht voor een bedrag van  £157,750 en haalde daarmee een plekje in het Guiness Book of Records: het hoogste bedrag dat ooit voor een James Bond-item werd betaald. Nu is de verwachte opbrengst tussen de 1,2 en 1,6 miljoen euro.

Afgelopen jaren is de Aston Martin te zien geweest in de Bond In Motion tentoonstelling in Londen.

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper mocht op zijn 13e voor het eerst de James Bond-films kijken. Op zijn 14e kocht hij zijn eerste verzamelitem: de Corgi Lotus Esprit Submarine. Sindsdien is hij gek op alles wat met James Bond te maken heeft. Op zijn 21ste startte hij samen met Jorrit van der Valk James Bond Nederland. Zijn favoriete film is The Living Daylights. Naast 007 houdt Merlijn zich bezig met fotografie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Registreren