James Bond Nederland

Auteurs

In 2006 besloten Merlijn Kuiper en Jorrit van der Valk vanuit hun passie voor James Bond te starten met James Bond Nederland. Op 26 oktober 2006 ging de website online. Doel: bezoekers in Nederland, Vlaanderen en andere Nederlands sprekende gebieden te voorzien van het laatste nieuws over James Bond. Mede door de (internationale) contacten groeide het aantal bezoekers van de website snel.

James Bond Nederland werkte toen al samen met James Bond gerelateerde bedrijven als Aston Martin, Bollinger, Heineken en Sony Home Entertainment. In 2012 kwam James Bond Nederland voor het eerste met het Nederlandstalige James Bond-magazine Bondesque. In 2014 werd het forum 007nl van Johan Antens en Allard Geerlings samengevoegd met James Bond Nederland. 

Sinds 2016 is James Bond Nederland samen met de website jamesbond.nl. Een succesvolle website die door Joey Verseput werd gestart. In 2018 kwam Daniël Zevenbergen bij JBN. Vanaf 2019 werd de redactie met de komst van Gosse Drent versterkt. Ook startte Jasper Hartog als columnist. In 2020 sloot Hayco Volkers aan. Sinds de aanloop naar No Time To Die werken we samen met onder meer Universal Pictures, Land Rover, Triumph Motorcycles en HMD Global.

Deze vaste groep enthousiaste redacteuren zorgen dagelijks op onze redactie voor James Bond-nieuws en het creëren van speciale content in video, foto en artikelen. Dit doen ze op de website jamesbond.nl, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube. Ook houden ze zich bezig met het vullen van een Nederlandse wiki-database.

Ons team

Volg ons op Social Media