James Bond Nederland

BREAKING: Billie Eilish zingt titelsong NTTD

Na Zimmer is de Amerikaanse zangeres Billie Eilish aan de muzikale crew van No Time To Die toegevoegd. Maar ze is niet alleen: Haar broer Finneas O’Connell schreef mee.

Productenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli zijn blij met hun keus voor de achttienjarige Billie Eilish. Ze is de jongste artiest in bijna zeventig jaar James Bond filmgeschiedenis die de titelsong gaat zingen.

“We are excited to announce that Billie and FINNEAS have written an incredibly powerful and moving song for No Time To Die, which has been impeccably crafted to work within the emotional story of the film.”

Reacties Billie Eilish en FINNEAS

Voor Billie is het allemaal nog wat onwerkelijk. Ga maar na; in maart 2019 bracht ze haar tweede studioalbum When We All Asleep, Where Do We Go? uit. Het album haalde de nummer één positie in de Amerikaanse Billboard top 200. Zeventien nummer één posities in evenzoveel landen volgden.

“It feels crazy to be a part of this in every way. To be able to score the theme song to a film that is part of such a legendary series is a huge honour. James Bond is the coolest film franchise ever to exist. I’m still in shock”.

FINNEAS adds, “Writing the theme song for a Bond film is something we’ve been dreaming about doing our entire lives. There is no more iconic pairing of music and cinema than the likes of Goldfinger and Live And Let Die. We feel so so lucky to play a small role in such a legendary franchise, long live 007.”

Reactie Cary Joji Fukunaga

No Time To Die Regisseur Cary Joji Fukunaga doet ook een duit in het zakje.

“There are a chosen few who record a Bond theme. I am a huge fan of Billie and FINNEAS. Their creative integrity and talent are second to none and I cannot wait for audiences to hear what they’ve brought – a fresh new perspective whose vocals will echo for generations to come.”

No Time To Die

Bond is teruggetreden als geheim agent van Mi6 en geniet van een minder hectisch leven op Jamaica. De vrede wordt al snel verstoord nadat zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA om hulp vraagt. De missie om een ontvoerdde wetenschapper te bevrijden krijgt een andere wending en lijdt Bond op het spoor naar een mysterieuze schurk die van plan is zijn nieuwe levensgevaarlijke uitvinding te gebruiken.

Vanaf donderdag 2 april kan je zelf uitvinden wat deze levensgevaarlijke uitvinding is. Dan verschijnt No Time To Die in de Nederlandse bioscopen.

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk richtte in 2006 samen met zijn maat Merlijn het platform James Bond Nederland op. Met als doel Nederlandse en Vlaamse 007 liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheime agent. Zijn meest memorabele film is The World Is Not Enough, overigens de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

7 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Als Michael G. Wilson zijn goedkeuring al aan het nummer heeft gegeven, dan moet het resultaat meevallen. Dat moet dan na “bad guy” wel een steile leercurve voor het duo zijn geweest.
  We hebben nu dus een tiener voor de titelsong en een op een bevroren meer. Inderdaad een ‘a fresh new perspective’.

  • James Norton heeft geen Bond look en hij oogt ook te jong. Craig heeft een interessant gezicht als acteur. Dat mis ik echt bij Norton.

 • Het moet niet gekker worden dacht ik nadat Sam Smith – Writing’s On The Wall voor Spectre zong, wat een bagger!!
  Het word dus nu waarschijnlijk nog erger met die Eilish, dat is toch geen muziek meer?!
  Maar ja over smaak valt natuurlijk niet te twisten…Ik mis de tijd van Duran Duran…

  • Duran Duran zat op het goede spoor, maar echt geweldig als Bond song was het niet, vond ik. Maar inderdaad nog altijd beter dan de “bagger” van Sam Smith.
   Het bij dit artikel geplaatste nummer van Eilisch “Bad Guy” voorspelt niets goeds, zou je denken. Ze kan overigens wel beter zingen. Aangezien het nummer al opgenomen is en Wilson himself er ook tevreden over is – hij mist de aansluiting met de moderne muziek al zeker 20 jaar – is er toch nog enige hoop dat het wat wordt. Het gaat puur om commercie en een nieuwe generatie naar Bond lokken, denk ik. Zelf pleit ik voor betere, spannender, scripts om dat te bereiken.

 • Billie Eilish – everything i wanted, op Youtube!

  120.367.006 weergaven, in amper 2 maand tijd. 120 miljoen en nog wat !!
  Dat is moeilijk te verklaren – althans voor wie geen onderdeel is van haar generatie. De nieuwe Bond-song zal wel aan een ‘bepaalde’ standaard voldoen, hopen we maar.

  Voor wie geïnteresseerd is in het ontstaan van de hierboven geplaatste song ‘Bad Guy’, hier het verhaal van Billie en haar broer zelf.

 • ik wil geen oordeel vellen over haar, het nummer bad boy kwam me bekend in de oren. Maar toen ik hoorde wat sam smith zong schrok ik… DIT langzame zonder climax nummer? hopelijk is het nu wel weer raak net als Adele en Chris Cornell dat waren betere nummers