James Bond Nederland

BREAKING: Hans Zimmer componeert No Time To Die!

Hoewel Dan Romer oorspronkelijk werd aangewezen om de muziek te schrijven voor No Time To Die, bracht EON Productions vanavond ander nieuws naar buiten. Hans Zimmer krijgt de taak om in een korte periode van drie maanden het Bond-geluid opnieuw uit te vinden.

EON Productions bracht vanavond een officieel persbericht uit waaruit blijkt dat Hans Zimmer de ‘gig’ krijgt voor No Time To Die. Producers Michael G. Wilson en Barbara Broccoli reageren vol enthousiasme op de bekendmaking.

“It’s a dream come true to be working with the legendary composer Hans Zimmer on our twenty- fifth James Bond film, No Time To Die,”

©AP, Leo Hudson, 2019

Reactie regisseur

Ook regisseur Cary Fukunaga is verheugd dat de Oscar-winnende componist aan de slag gaat voor Bond.

“I’m beyond excited that Hans is scoring No Time To Die. The music of Bond has always been iconic and I’ve already witnessed Hans adding his touch of genius to the Bond legacy.”

©AP, 2019

Zimmer zijn werk

Voor het algemene publiek is Hans Zimmer geen onbekende naam. De muziek van vele grote films werden onder zijn naam gecomponeerd. Hij en zijn studio waren onder anderen verantwoordelijk voor Inception (2010) met met Leonardo DiCaprio, Interstellar (2014) en de Mission: ImpossibleFallout (2018) met Tom Cruise.

Een mooi voorbeeld van Zimmer zijn muziek is het eerste nummer van de Interstellar soundtrack. Je moet echt goed je best doen om het te horen. Met veel rust laat hij de eerste beelden van de film aan de kijker zien.

The Dark Knight Trilogy

Ook voor een hele trilogie draait Zimmer zijn hand niet om. Christopher Nolan vroeg Hans Zimmer om de muziek voor zijn hele The Dark Knight Trilogy te maken. Bruce Wayne krijgt het in Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008) en The Dark Knight Rises (2012) aan de stok met Scarecrowe The Joker en Bane. Zimmer weet zijn soundtracks vooral goed op te bouwen. De nummers Why so Serious en I’m not a Hero van The Dark Knight zijn hier een mooi voorbeeld van.

Wil je meer weten over No Time To Die? Bezoek dan onze wikipagina. Het zal ons overigens niet verbazen als we snel weten wie de titelsong gaat zingen. Geruchten zijn er genoeg. Zei iemand Billy Eilish of Beyonce?

Gosse Drent

Gosse Drent

Gosse, door zijn vader vaak een lopende James Bond encyclopedie genoemd, is al sinds zijn vijfde fan van ’s werelds bekendste geheime agent. Door het videospel Everything or Nothing maakte hij kennis met de wereld van 007 en heeft deze nooit meer kunnen loslaten. Hij schoot voor zijn tiende verjaardag een eigen Bondfilm. Tegenwoordig houdt hij zich met van alles bezig rondom de serie, van de kleinste details tot het laatste nieuws.

5 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Gaaf nieuws!

    Maar wie componeerde de muziek in de trailer van No Time to Die? Vooral de Bond theme in de eerste paar seconden vond ik persoonlijk erg geslaagd.

    • ja, die componist (vermoedelijk is dat Zimmer) zou ik ook graag willen horen. En anders willen we altijd nog DAVID ARNOLD back

  • Niet zo verwonderlijk dat Hans Zimmer de zaak moet redden. Hij werkte al voor EON. Voor The Rhythm Section is hij executive music producer.

    2 April nadert rap! No Time To Lose!

  • Hans Zimmer is een veelgenoemde op menig “wensenlijstje” op fora’s. Aan de ene kant begrijpelijk, de man staat op dezelfde hoogte als John Williams en John Barry qua iconische soundtracks, maar ik vraag me af of hij niet te veel gefocused is op grootschalige drama-muziek om voor een spionagethriller te componeren. De tijd zal het leren, als hij degene is achter de trailer-muziek belooft het wel degelijk veel goeds..