James Bond Nederland

Dit was de week: uitstel NTTD, Nokia en Globe-Trotter

In mijn wekelijkse rubriek Dit was de week neem ik je kort mee in het nieuws van afgelopen week. Nu is het logisch om met het verschuiven van de release van No Time To Die te beginnen.

Maar dat ga ik niet doen. Er is afgelopen week al veel over gezegd en geschreven. Wil je er mee over weten lees dan deze artikelen: Release No Time To Die uitgesteld naar november en “Financiële risico’s voor release NTTD nu te groot” van collega Jorrit. Voor de rest alleen maar positief nieuws over No Time To Die vandaag!

Column: Sequence Smaakmakers

Ook deze maand schreef gastredacteur Jasper Hartog weer een column. Afgelopen week werd bekend dat de pre-titel sequence van No Time To Die de langste uit de serie zal zijn. Hartog neemt ons mee naar de lengte van andere pre-titel sequence van de James Bond-films. Lees verder . . .

The Royal Mint komt met nieuwe JB munten

Van de week verscheen de James Bond-collectie van The Royal Mint, ter ere van de 25e James Bond-film. Wie de hele serie in zijn verzameling wilt hebben moet diep in de buidel tasten. Benieuwd geworden? Collega Jorrit bespreekt ze met je! Lees verder . . .

Globe-Trotter koffers in No Time To Die

Eigenlijk wisten we het al maar nu is het officieel bekend gemaakt: Globe-Trotter is ook partner van No Time To Die. Het luxe bagagemerk is in de film te zien en een speciale serie is nu ook te bestellen. Ik laat je de serie koffers zien. Lees verder . . .

Nokia geeft Nomi telefoon in No Time To Die

Ik schreef vorige week over de opnames met Nomi in Londen. Volgens onze bronnen zou het gaan om een nieuwe Nokia commercial. En dat blijkt te kloppen. Deze week werd officieel bekend gemaakt dat Nokia verbonden is met No Time To Die en dat Nomi het boegbeeld is. Collega Jorrit heeft de info voor je. Lees verder . . .

Overig No Time To Die-nieuws:

 • Het uitstel van de film heeft ook een positieve kant. Regisseur Cary Joji Fukunaga heeft extra tijd om de laatste puntjes op de i te zetten met het monteren van de film. (Bron: Daily Mail)
 • Universal heeft bekend gemaakt dat de speelduur van No Time To Die 163 minuten is. Daarmee is het de langste James Bond-film.
 • Volgens de tabloids is dit niet Daniel Craig’s laatste film. Hij zou overwegen nog een zesde film te maken. Dit nieuws hebben we nergens kunnen verifiëren.
 • Ook Tom Ford is wederom de leverancier van 007’s kostuums in No Time To Die.
 • No Time To Die is vanaf 12 november 2020 ook in de Nederlandse bioscopen te zien. Dat hebben de bioscopen zelf bekend gemaakt.
 • Ook de release van het boek No Time To Die: The Making Of The Film is verzet naar november.

Being James Bond

Dat is de titel van een nieuwe documentaire over Daniel Craig en zijn tijd als James Bond. Vijftien jaar lang heeft hij de rol vertolkt. Tijdens een Q&A met Craig in New York werd dit bekend gemaakt. Inclusief een korte preview van Being James Bond. De documentaire zal veel beelden van achter de schermen hebben.

Factory Entertainment: nieuwe prop?

Sinds afgelopen week is de replica van het gouden pistool uit The Man With The Golden Gun (1973) te koop bij Factory Entertainment. Maar ook verschenen er twee foto’s op de Facebook-pagina met bijbehorende tekst: What’s in the box?! No Time To Die, but more time to… Stay Tuned! #jamesbond #nttd. Wij hebben het vermoeden dat het een replica is van het masker uit de nieuwe film. Wij houden je op de hoogte!

Dit wordt de week:

Voor komende week hebben we geen items staan.

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter én is hij één van de drijvende krachten achter James Bond Nederland. Hij houdt ervan om onderwerpen uit te diepen zowel op gebied van boeken als van films. Zijn droom blijft nog steeds een eigen James Bond-magazine!

7 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Daniel overweegt nog een zesde film, lezen we. Blijer kan hij EON niet maken. Wie weet. Daniel leek opvallend veel plezier te hebben de afgelopen tijd. Wat wel opvalt is dat de aangekondigde docu over Daniel als Bond dan iets te vroeg komt.

  De grappigste foto van de uitputtende shoot zie ik hierboven ook weer staan. De regisseur en de director of photography staan naast een camera die in een enorme stabilisator hangt. Beide heren kijken bedenkelijk. Niet omdat er weer een onverwachts creatief probleem opduikt, maar omdat het Italiaanse ijs gearriveerd is op een bloedhete opnamedag. Probleem is echter dat zij van iedereen op de set zo ongeveer het verst van de ijscoman afstaan. Of ze inderdaad nog een ijsje bemachtigd hebben, vertelt het verhaal niet.

  • Gelukkig zijn het de tabloids maar die zeggen dan DC nog een film doet. Zelf heeft ie al lang te kennen gegeven te stoppen.

   Dat van dat ijs blijft hilarisch ja! Haha!

 • Hallo Merlijn,

  Een vraagje? Denk jij dat ze de soundtrack ook in November release. Of zouden ze hem toch gewoon 27 Maart uitbrengen om toch het lange wachten een beetje te verzachten. De titelsong van Billie Eilisch is immers toch al uitgebracht.
  Groetjes Marc

 • laatst voor de grap in de fop-winkel het masker gekocht van SPOOK VAN DE OPERA niet wetend dat ik daar nu veel plezier mee heb 😉
  en van mij mogen ze de soundtrack gewoon in maart uitgeven, kunnen we alvast proefdraaien qua muziek

 • Terwijl de Chinezen de première van NTTD de nek omdraaien, is EON bezig met de pre production van de film Remote Control.

  Plot: A British corporate intelligence analyst finds himself tangled up in a conspiracy to destabilize the… Chinese economy.

  Haha, dit is hilarisch. Het wordt nog mooier als we beseffen dat in eerste instantie Daniel Craig de hoofdrol zou spelen.

  • Oeps, ik zie nu pas dat de schrijver van Remote Control ook The Rhythm Section geschreven heeft. De Bond-producers lijken een zeldzaam vermogen te hebben om in hun vrije tijd de verkeerde contacten te leggen.