James Bond Nederland

Dalton werd gevraagd voor vijf films

Home Forums Timothy Dalton (1987 – 1989) Dalton werd gevraagd voor vijf films

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #18458
  Jorrit van der ValkJorrit van der Valk
  Sleutelbeheerder

  Dalton vertolkte de rol van James Bond in The Living Daylights (1987) en Licence to Kill (1989). In een interview met het Britse magazine The Week doet hij een boekje open over zijn vertrek uit de franchise.

  Zo zegt hij over License to Kill het volgende; “Het script voor License to Kill ontving ik twee weken voor dat we met de opnames begonnen. Das niet echt werkbaar vind je niet?” De reden dat hij vertrok had niet met de problemen rond de films te maken. “Het speelde niet mee met mijn beslissing om te stoppen, al was het wel iets waar ik me zorgen over maakte.”

  In 1990 was EON Productions bezig met de pre productie van de derde James Bondfilm met Timothy Dalton in de hoofdrol. “We hadden een script en waren bezig om een regisseur te zoeken. Het was best een goed verhaal dacht ik. Maar omdat MGM in een rechtszaak met EON verwikkeld zat werd de film afgeblazen.”

  “Door de zaak werd mijn contract ontbonden en ik was vrij om te gaan. Albert R. Broccoli (producent van de James Bindfilms. red.) vroeg me om hem te steunen. Hij vroeg me of ik zou stoppen als 007. Ik zei hem dat ik dat zou doen. Ik steunde Broccoli totdat de rechtszaak over was.”

  Maar de zaak duurde nog flink wat jaren. Dalton bedacht zich en wilde toch graag nog een film maken. Hij vervolgt: “De volgende film verscheen ongeveer vier a vijf jaar later. Broccoli vroeg of ik toch wilde terugkeren. Ik vertelde hem dat ik er toch nog eentje wilde maken. Het beste van de eerste en de tweede in een derde zeg maar.”

  “Maar hij zei vrij abrupt: Kijk Tim, je kan er niet nog eentje doen. Na vijf jaar moet je minimaal nog vier of vijf films doen.” Dalton: “Ik wilde niet de rest van mijn leven James Bondfilms maken. Dat duurde me te lang en was me teveel. Ik weigerde.”

  Dit interview geeft een mooi kijkje in de keuze voor Dalton om na License to Kill te stoppen als James Bond. Hadden jullie dit verhaal al eens gehoord? Is het onverwacht en wat vind je er eigenlijk van?

  #19214
  Merlijn KuiperMerlijn Kuiper
  Sleutelbeheerder

  Het blijft soms een vreemde gedachte: hoe zou de James Bond-franchise eruit hebben gezien als verhalen zoals deze werkelijkheid was geworden. Was misschien de James Bond-serie na You Only Live Twice over, of was er nooit een GoldenEye gekomen. We zullen het helaas nooit weten.

  #19643
  Jorrit van der ValkJorrit van der Valk
  Sleutelbeheerder

  Ik vond het erg bijzonder nieuws. Misschien wel het meest bijzondere van dit jaar. Als dit uit was gekomen had Pierce Brosnan nooit de rol van James Bond mogen vertolken!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Nieuwe Topics

Recente Reacties