James Bond Nederland

Jaguar XJ uit Spectre te koop

Voor alle verzamelaars van originele James Bond-voertuigen kan dit jaar niet op. Verschillende auto’s werden dit jaar al te koop aangeboden via veilingen en verkoop websites. We kunnen nu een nieuwe auto eraan toevoegen. De originele (dienst)auto van ‘M’ (Ralph Fiennes) uit Spectre staat te koop op Ebay. Het betreft een Jaguar XJ uit 2006.

De verkoper heeft meer originele filmprops te koop via Ebay. De Jaguar uit de film is gebruikt voor de interieurscenes met Ralph Fiennes en Daniel Craig. In totaal werden er zes Jaguars gebruikt voor het filmen van de diverse scenes in Spectre. De opnames vonden plaats op het terrein van de Pinewood Studios. Vier van de zes voertuigen hebben de opnames niet overleeft. Zij werden gebruikt in de scene waarin de Jaguar van links aangereden wordt. De verkoper heeft documentatie waaruit blijkt dat het voertuig was aangeschaft door B24 Ltd, het productiebedrijf van BOND 24, Spectre. Aan de binnenzijde zit nog een sticker met HERO 1 erop, wat zou duiden dat deze auto voor de interieuropnamens is gebruikt. Omdat voor de film een niet bestaande kentekenplaat werd gebruikt, heeft deze auto een eigen, ander kenteken.

De prijs van de auto is omgerekend € 9.000,–. Daarvoor krijg je een originele, goed onderhouden filmauto waar Daniel Craig in heeft gezeten. De Jaguar XJ 2.7 TDVI Sport Premium is voorzien van een automatische versnellingsbak en climate controle en uitstekende conditie. De koper doet wel afstand van garantie en terugbrengen is geen optie.


Link: JAMES BOND SPECTRE FILM PROP CAR! 2006 56 JAGUAR XJ 2.7 TDVI SPORT PREMIUM AUTO

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper mocht op zijn 13e voor het eerst de James Bond-films kijken. Op zijn 14e kocht hij zijn eerste verzamelitem: de Corgi Lotus Esprit Submarine. Sindsdien is hij gek op alles wat met James Bond te maken heeft. Op zijn 21ste startte hij samen met Jorrit van der Valk James Bond Nederland. Zijn favoriete film is The Living Daylights. Naast 007 houdt Merlijn zich bezig met fotografie.

1 reactie

Registreren

Recente Reacties