James Bond Nederland

JBN Weekoverzicht Week 45

Met een nieuwe James Bond-film in het vooruitzicht, zet de redactie van James Bond Nederland nog eens alle nieuwtjes van de afgelopen week op een rij. Van het officiële bevestigde nieuws tot belangrijk onofficieel nieuws, en van opmerkelijke releases tot verbazingwekkende headlines. 

Onder het genot van een kop koffie, een roombotercroissant, of wellicht Bond’s eigen toast met Jersey butter en Little Scarlet jam, ben je deze zondag met ons weekoverzicht weer helemaal up-to-date.

Bond 25: Daar is alweer een nieuw project voor Fukunaga

Je zou denken dat Bond 25 regisseur Cary Joji Fukunaga zijn handen vol heeft aan de vijfentwintigste James Bond-film. Volgens Deadline Hollywood werkt hij naast Bond 25 ook aan een televisieserie gebaseerd op de film Explorers (1985). In deze film proberen drie vrienden een ruimteschip te bouwen. Of deze tv-serie de planning van Bond 25 in de war gooit vertelt redacteur Gert je in het volgende artikel. Lees verder.

Cary Joji Fukunaga © Reuters 2015

50 jaar Chitty Chitty Bang Bang in Beaulieu

De verfilming van Chitty Chitty Bang Bang (1968), het kinderboek dat Ian Fleming voor zijn zoon Caspar schreef, viert in december haar 50-jarig jubileum. En dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Het National Motor Museum in het Engelse Beaulieu creëert Caractacus Pott zijn werkplaats waarin je zijn meest beroemde uitvinding kan bekijken. Redacteur Merlijn vertelt je wat je nog meer in het museum kan doen. Lees verder.

De nagebouwde garage van de familie Potts in het National Motor Museum
De nagebouwde garage van de familie Potts in het National Motor Museum

James Bond strips in het Algemeen Dagblad

007 in het Algemeen Dagblad? Jazeker! Deze week verschenen er een aantal korte James Bond strook strips van de makers van Dirk Jan in het AD. We hebben er drie voor je op een rijtje gezet. Klik op de strip om deze te lezen.

Octopussy bij het EYE Filmmuseum

Afgelopen vrijdag presenteerde Cinema Egozotik een speciale Spy Night. Regisseur Martin Koolhoven (Oorlogswinter, 2008) selecteerde samen met EYE twee van zijn favoriete spionagefilms. Naast The Ipcress File (1965) met Micheal Caine werd de James Bondfilm Octopussy (1983) vertoond. Lees verder.

Enorm fotoarchief James Bond-films online

Op zoek naar een foto uit de James Bond-films? Zoek niet verder! Deze week verscheen er een enorm fotoarchief online. Op het platform Thunderballs vind je wat je zoekt. Van stills uit de films tot foto’s van achter de schermen en meer. Veel meer. Het archief bestaat uit ruim 13.000 afbeeldingen.

Focus of The Week

Elke week zet 007.com een bepaald onderwerp centraal. Deze week is dat 007 Elements. Deze cinematografische installatie vind je hoog in de Oostenrijkse Alpen. In het skioord Sölden bovenop de Gaislachkogl kijk je je ogen uit. James Bond Nederland bezocht in juli de opening en maakte er een uitgebreide special met video over. Bekijk de special hier.


Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk richtte in 2006 samen met zijn maat Merlijn het platform James Bond Nederland op. Met als doel Nederlandse en Vlaamse 007 liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheime agent. Zijn meest memorabele film is The World Is Not Enough, overigens de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

4 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.