James Bond Nederland

Podcast 005: A View To A Kill

In alweer de derde film review bakt Bond een quiche, wordt de Bondgirl stiekem achtervolgd door een zeppelin, is de schurk het blijst in het zadel en slikt de henchwoman veel vitamientjes. Kortom, het is tijd voor A View To A Kill, de laatste Bondfilm van Sir Roger Moore.

Martin den Herder, Tijl Spanjers en Don Zuiderman bespreken alle hoogte- en dieptepunten, van California Girls en neon nagellak, tot nutteloze Aibo’s en kietelende Tchaikovsky. Luister snel en deel de podcast weer met anderen!

Als je wilt reageren op de podcast, mail dan naar podcast@jamesbond.nl, ook als je vragen en/of een audioclip wilt insturen voor een volgende podcast.

Redactie

Redactie

James Bond Nederland is het grootste online James Bond platform van de Benelux en heeft als doel liefhebbers van James Bond van nieuws, verdiepende artikelen en andere mooi content te voorzien. Dit artikel is geschreven door een redacteur van James Bond Nederland.

4 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Beetje haat-liefde met deze film. Wat betreft de gunbarrel heb ik altijd het gevoel dat ze een beetje voort moesten maken, naar mijn idee vanwege de gevorderde leeftijd van de hoofdrolspeler. Dat is uiteraard onzin, maar de muziek klinkt hier onnodig gehaast.

  Zojuist ook even geïnformeerd via Twitter, maar die hoge hoed van Roger Moore in de bedscène met Grace Jones waar Tijl het over had, dat was toch een zwarte dildo?

  Iets te weinig veren voor John Barry in deze podcast, die wederom een topscore aflevert. Het lekkere thema van Snow Job/He’s Dangerous/Golden Gate Fight is een bewerking van het OHMSS-thema. Trouwens werkt California Girls van Gidea Park aan het eind van de podcast beter dan in de film. Kippenvelmomentje van herkenning hoor 🙂

  Gaat zo door! Wat is precies de bedoeling om in te sturen voor Spectre de volgende keer?

  • In haar autobiografie zegt ze dat Moore “iets raars op zijn hoofd heeft gezet”. Onschuldig als ik ben, ging ik toen ik het las uit van een hoed….

   De andere anekdote is dat Grace Jones een verrassing voor Roger Moore klaar had gelegd in bed. Of de twee gerelateerd zijn weet ik niet. In zijn autobiografie zegt Moore in ieder geval niks over het bovenstaande voorval.

  • Dag Jasper,

   De volgende filmreview, SPECTRE, nemen we in de derde week van juni op. Als je het leuk vindt, kun je een (audio)bijdrage insturen, bijvoorbeeld een vraag aan ons, een stukje trivia, jouw favoriete scene, quote, etc.

   We behandelen dit dan tijdens de podcast. Insturen kan via podcast@jamesbond.nl