James Bond Nederland
cuckoo

Podcast 007: Spectre

Cuckoo!

Daar zijn we weer met alweer de vierde film review podcast. Ga er lekker voor zitten, schenk een heerlijke prolytic digestive enzyme shake en verlies jezelf in Mexicaanse festiviteiten, Italiaanse begrafenissen en Oostenrijkse gezondheidsklinieken. Je raadt het al: in deze podcast staat de film Spectre centraal.

Bondliefhebbers Tijl, Don, Martin en Twan geven hun ongezouten mening over de meest recente Bond film. Luister, huiver en laat weten of je onze meningen deelt via podcast@jamesbond.nl!

Redactie

Redactie

James Bond Nederland is het grootste online James Bond platform van de Benelux en heeft als doel liefhebbers van James Bond van nieuws, verdiepende artikelen en andere mooi content te voorzien. Dit artikel is geschreven door een redacteur van James Bond Nederland.

3 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Leuke lekkere lange podcast vol vaart over een product waar de verwachtingen inderdaad té hoog waren. Op de ochtend van de persvoorstelling vroeg Fernando Halman mij op FunX: ‘Wat als de film tegenvalt?’ Ik vond dat een hoogst merkwaardige vraag, de pers in Engeland was namelijk lyrisch: ‘Deze Bond grenst aan een delirium!’ Ik was blijkbaar lichtelijk gehersenspoeld en heb Fernando’s terechte vraag daarom met hoongelach beantwoord. Waarvoor alsnog mijn excuses.

  Buiten het kippenvelmoment van de gunbarrel (met de aanloop in de muziek waarvan je hoopt dat het komen gaat, en dan komt het!) en de pretitles heeft de film mij weinig kunnen bekoren. Dat hele pleegbroerverhaal is even onvergeeflijk als het fluitje bij de spiraalsprong uit TMWTGG of heel Die Another Day. Herstel: het is onvergeeflijker. Oberhauser had Oberhauser moeten blijven, dan was de geforceerde familieband enigszins gerechtvaardigd geweest. Hoeveel sterker was het geweest als de ‘onzichtbare’ Blofeld zich pas in het laatst shot van de film had geopenbaard? Onherkenbaar, een kat op schoot: ‘Mr Bond, I’ve been expecting you…’ CUT TO BLACK

  Hoewel het met een titel als Spectre nauwelijks anders had gekund, moet ik bekennen dat het mij tót de bekendmaking van Blofeld onduidelijk bleef of hij inderdaad terug zou keren. Pas bij het zien van de kat wist ik het bijna zeker. En hoeveel excuses Mendes ook verzint om deze introductie te rechtvaardigen; het is gewoon niet goed gedaan.

  Natuurlijk, Bond zegt die naam niets. Maar voor wie wordt de film gemaakt? Niet voor James Bond. Die zogenaamd snedige opmerking ‘catchy name’ slaat alles compleet dood. Had desnoods na de openbaring een harde ‘cut’ geplaatst, zodat wij de terugkeer van niemand minder dan Ernst Stavro Blofeld (waarin de dubbele betekenis van ‘The dead are alive’ kenbaar wordt) even op ons konden laten inwerken. De muziek op dat moment werkt ook van geen kanten mee, er zwelt niets aan en daarmee is de bekendmaking van Blofeld gewoon een terzijde geworden. Het jammere is dat we allemaal weten (Mendes, Waltz en Eon incluis) dat het zoveel lekkerder had gekund. En iemand met lelijke enkels moet gewoon sokken dragen, afgesproken?

 • de opening is super gunbarrel opening shot met helikopter.
  dan komt het enge van de hele film de TITELSONG helaas+ het hoogtepunt van sam smith mist.

  het begin van M had beter of iets langer gekund door de deur geflirt bij moneypenny etc…
  dan zijn de locaties wat jullie zeiden iets te kort :-{ ook Blofeld blijft te makkelijk gedaan, als stiefbroer (de man met de kat en buiten beeld is malen beter)

  en C was al in het begin DE BADgay.(Mansfield Smith-Cumming, die zijn initiaal “C” gebruikte om papieren te markeren die hij had gezien. Deze gewoonte werd door zijn opvolgers overgenomen.)

  het einde na de ontploffing was Film voorbij OHNEE toch nog londen ‘ZUCHT’ met de ontvoering van madeleine + M16 etc teveel gebruikt in andere films zoals jullie zeggen. helicopter raken kan een bondfan beter! 😀

  De bondgirls zijn wel het best gekozen en hopelijk krijgen we een OHMSS ending (dood van madeleine) en een wraak op blofeld in de volgende film.

  de muziek is te newman WE MISSEN david Arnold
  de humor is teveel ROGER MOORE rip zoals het bordje in het oostenrijk wat bond ramt als hij parkeert met het vliegtuig ‘keine parkplatz’

  skyfall MOEST altijd net als goldfinger apart zijn jullie hebben daarin gelijk

  ps: was micky mouse nou niet een verwijzing naar Skyfall=HIER IS THE LAST RAT (io sono topolino)