James Bond Nederland

Update over situatie MGM (23): MGM failliet verklaart

Op de dag voordat MGM iets over James Bond losliet is er een officieel faillissement aangevraagd door de studio met de brullende leeuw.

En dat betekend dat MGM ons goed om de tuin heeft weten te lijden wat de status van het bedrijf betreft. Eerder schreven we dat Metro Goldwyn Mayer Inc. was overgenomen door Spyglass Entertainment. Dit bracht de studio als zodanig naar buiten.

Maar dit klopt niet. Integendeel, na het afwijzen van het bod van Lionsgate Entertainment is de studio gisteren officieel failliet verklaard. Dit meldt Reuters. In New York is de zogenaamde Chapter 11 for Bankruptcy getekend.

Maar je zou denken dat dit het einde van de roemruchte studio is. Maar niets in minder waar. De studio kan een doorstart maken. En dan komt The Plan wat MGM samen met Spyglass Entertainment heeft getekend om de hoek kijken.

Maar is The Plan eigenlijk? Als eerste worden er twee nieuwe bestuurders geïnstalleerd. Het gaat om Gary Barber en Roger Birnbaum. Ze zijn op dit moment Co-Chairman en Chief Executive Officer bij Spyglass Entertainment en gaan dezelfde rol bekleden binnen het nieuwe MGM.

Ten tweede is het zo dat de schuldeisers van Metro Goldwyn Mayer Inc. 95,3% van de aandelen MGM in handen krijgen. Hierdoor wordt het bedrag van de schulden flink gereduceerd.

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk richtte in 2006 samen met zijn maat Merlijn het platform James Bond Nederland op. Met als doel Nederlandse en Vlaamse 007 liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheime agent. Zijn meest memorabele film is The World Is Not Enough, overigens de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.