James Bond Nederland

Bond 25

Bond 25 is de aangekondigde opvolger van Spectre. De wereldwijde release van de film staat gepland op 8 april 2020 in het Verenigd Koninkrijk. De film zal worden geproduceerd door Barbara Broccoli en Michael G. Wilson. Daniel Craig neemt wederom de rol van 007 op zich.

De vijfde Craig film wordt gedistribueerd door Universal Pictures en Annapurna (VS). Voor de Verenigde Staten wordt de naam van productiehuis United Artists weer nieuw leven in geblazen. De film word geregisseerd door Cary Joji Fukunaga.

De vijfentwintigste James Bond-film beleefd haar wereldpremière op woensdag 8 april 2020. Nederland is een dag later op donderdag 9 april aan de beurt.

Belangrijke geruchten

  • Léa Seydoux en Dave Bautista hebben vertelt tegen media dat ze graag nog een keer zouden willen terugkeren.
  • Christoph Waltz zou alleen terugkeren als Daniel Craig dat ook doet. Craig heeft inmiddels zijn terugkeer toegezegd dus wie weet krijgt het verhaal van de twee een vervolg.
  • De titels van Ian Fleming zijn zo goed als op. Er is nog wel iets over, dus een potentiële titel zou zijn: The Property of a Lady, The Hildebrand Rarity, Risico en 007 in New York.
  • Volgens de website Production Weekly krijgt Bond 25 de werktitel Shatterhand.

Cast

James Bond – Daniel Craig
M – Ralph Fiennes
Q – Ben Whishaw
Miss Moneypenny – Naomi Harris

Niet bevestigd:
Madeline Swann – Léa Seydoux (sterk gerucht)
Bill Tanner – Rory Kinnear

Crew


Cary Joji Fukunaga
–  Regisseur
Alexander Witt – 2nd Unit regisseur
Linus Sandgren – Cinematografie
Neil Callow
– Art director
Chris Corbould – Special effects
Olivier Schneider – Stunt coordinator
Mark Tildesley – Productie ontwerper

Pre-productie timeline

20 september 2018

Een maand later op 20 september 2018 word in een officiële verklaring Cary Joji Fukunaga benoemt tot regisseur van Bond 25. De film loopt door de problemen rond Danny Boyle drie maanden vertraging op en gaat op 14-2-2020 in première. De productie start op 4-3-2019 in de Pinewood Studios, Londen, Verenigd Koninkrijk.

21 augustus 2018

Op 21 augustus werd door EON Productions bekend gemaakt dat regisseur Danny Boyle niet langer de regie neemt voor Bond 25. In het officiële bericht wordt gesproken over een creatief meningsverschil tussen Boyle, Michael G. Wilson, Barbara Broccoli en Daniel Craig. Het summiere bericht zorgt ook voor een grote geruchtenstroom. Zo zou Boyle ervoor willen kiezen om 007 dood te laten gaan in de film. Het vertrek kwam 14 weken voor de start van de opnames. Dit betekent dat er snel gezocht moet worden naar een nieuwe regisseur. Nog onbekend is of John Hodge is gestopt met Bond 25, maar dit wel aannemelijk gezien zijn relatie met Boyle. De vraag of zijn script (deels) nog gebruikt gaat worden is nog niet duidelijk.

25 mei 2018

Op 25 mei 2018 maakt EON Productions bekend dat de distributiedeal met Universal Pictures rond is. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal John Hodge de film gaan schrijven in plaats van Neal Purvis en Robert Wade. In het persbericht maakte ze ook bekend dat Danny Boyle de film gaat regisseren. De productie van de film start op 3 december 2018.

24 juli 2017

Op 24 juli 2017 maakt EON Productions officieel bekend dat Bond 25 er gaat komen. In een persbericht is te lezen dat de film in de Amerikaanse bioscopen te zien is vanaf 8 november 2019. De bioscopen in het Verenigd Koninkrijk zullen de film vanaf 25 oktober draaien. Barbara Broccoli en Michael G. Wilson maakten tevens bekend dat Neal Purvis en Robert Wade wederom het schrijversduo zijn voor de verhaallijn. Verdere mededelingen over distributie, internationale releasedata, cast en regisseur zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.