James Bond Nederland

Dr. No


Synopsis

Op Jamaica worden de Britse agent Strangways en zijn secretaresse vermoord. M, hoofd van de Britse geheime dienst Mi6, stuurt James Bond 007 op onderzoek uit. Bond vliegt naar Jamaica en komt via een huiszoeking bij Strangways op het spoor van de lokale visser Quarrel. Aanvankelijk weigert Quarrel mee te werken, maar wanneer een CIA agent ten tonele verschijnt, draait hij bij. De CIA agent genaamd Felix Leiter is op Jamaica om de recente radarverstoringen bij hun raketlanceringen vanaf Cape Canaveral te onderzoeken. Radarverstoringen die, zo zegt Leiter, vanaf Jamaica worden gecreëerd en nog specifieker: vanaf het eiland Crab Key.

Dit eiland blijkt in handen te zijn van de mysterieuze Doctor No. De zaak van Leiter en Bond lijken met elkaar in verbinding te staan wanneer Quarrel tegen Bond zegt dat hij en Strangways regelmatig op onderzoek uit gingen nabij Crab Key. Na een mislukte aanslag op zijn leven, besluit 007 Crab Key van dichtbij te willen zien. Een eiland dat volgens een lokale legende wordt bewaakt door een vuurspuwende draak. Bond wuift dit weg als een fabeltje en vaart samen met Quarrel naar het kleine eiland.

Ze ontmoeten op het strand van Crab Key de jonge Honey, die daar op zoek is naar kostbare schelpen. Maar Doctor No duldt geen pottenkijkers en stuurt zijn manschappen erop uit. En met een vuurspuwende draak als zijn bondgenoot weet de sinistere Doctor No de Britse agent gevangen te nemen. Een zekere dood lijkt op hem te wachten.


Cast


Merchandise

FUNKO POP! VINYL
In 2019 werd de tweede serie Funko James Bond-poppen aangekondigd. Daarin ook een pop uit de eerste film Dr. No. Het 11 centimeter grote poppetje is van Honey Ryder. In 2020 werd daar een pop aan toegevoegd: James Bond. De pop van Sean Connery komt in een zwarte smoking in de klassieke 007 pose.Regisseur
Terence Young

Producenten
Albert R. Broccoli
Harry Saltzman

Scenario
Ian Fleming
Richard Maibaum
Johanna Harwood
Berkely Mather

Cinematografie
Ted Moore

Muziek
Monty Norman

Release [three_fifth_last]🇬🇧 5 oktober 1962
🇳🇱 31 januari 1963
🇧🇪 20 augustus 1965

[/three_fifth_last]

Speelduur
110 minuten

Prijzen [three_fifth_last]🏆 Golden Globe
Beste Nieuwkomer Vrouwelijk (Ursula Andress)

[/three_fifth_last]

Budget
€ 90.000

Filmlocaties [three_fifth_last]🇬🇧 Groot-Brittanië
🇯🇲 Jamaica

[/three_fifth_last]