James Bond Nederland

From Russia With Love


Synopsis

Misdaadorganisatie SPECTRE heeft een doortrapt plan bedacht waarmee ze de Russische en Britse inlichtingendiensten tegen elkaar uit hopen te spelen. Bovendien willen ze hiermee wraak nemen voor de dood van hun agent Dr. No. Dit doen ze door de moordenaar van Dr. No, de Britse spion James Bond 007, op een vernederende en pijnlijke manier aan zijn einde te laten komen.

In Londen krijgt 007 van zijn baas M te horen dat een Russische korporaal genaamd Tatiana Romanova verliefd is geworden op een archieffoto van James Bond. Ze wil overlopen naar het vrije Westen en zal – in ruil voor de hulp van Bond – de Russische decoderingsmachine Lektor meesmokkelen. Hoewel M en Bond vermoeden dat dit een valstrik is, besluiten ze er toch in mee te gaan. De kans om een heuse Lektor te bemachtigen is te mooi om te laten lopen.

Bond vliegt naar Istanbul, de stad waar Tatiana is gestationeerd. Daar wordt hij warm welkom geheten door Kerim Bey, hoofd van station T en dé lokale contactpersoon voor MI6. Kerim neemt Bond mee op verkenningstocht door de exotische stad aan de Bosporus. Een stad waarin het wantrouwen en de angst van de Koude Oorlog in iedere straat voelbaar is en gevaar om elke hoek op de loer ligt.


CastRegisseur
Terence Young

Producenten
Albert R. Broccoli
Harry Saltzman

Scenario
Ian Fleming
Richard Maibaum

Cinematografie
Ted Moore

Muziek
John Barry

Soundtrack
From Russia with Love van Matt Monro

Release
[three_fifth_last]🇬🇧 10 oktober 1963
🇳🇱 9 juli 1964
🇧🇪 1 oktober 1965

[/three_fifth_last]

Speelduur
110 minuten

Prijzen
[three_fifth_last]🏆 BAFTA Film Award
Beste Britse Cinematografie (Ted Moore)
🏆 Best Cinematography Award
Ted Moore

[/three_fifth_last]

Budget
€ 2.000.000

Filmlocaties
[three_fifth_last]🇬🇧 Groot-Brittanië
🇹🇷 Turkije
🇮🇹 Italië

[/three_fifth_last]