James Bond Nederland

Win een exemplaar van Forever and a Day!

Actie afgelopen! Forever and a Day is de nieuwe James Bond roman van de Britse auteur Anthony Horowitz. Het verhaal speelt zich af voor Casino Royale. Wij geven een exemplaar van dit boek weg!

Deze winactie is inmiddels afgelopen. Je kunt niet meer meedoen.

Maar hoe win je een exemplaar van Forever and a Day? Noem bij de volgende drie quotes de juiste James Bond roman van Ian Fleming en wie weet win jij wel dit nieuwe James Bond boek!


Er zijn momenten van grote luxe in het leven van een geheim agent.

There are moments of great luxury in the life of a secret agent.

De naakte man die uitgespreid op zijn gezicht naast het zwembad lag was waarschijnlijk dood.

The naked man who lay splayed out on his face beside the swimming pool might have been dead.

Het was één van die septembermaanden waarbij het leek alsof de zomer nooit zou eindigen.

It was one of those Septembers when it seemed that the summer would never end.Deze winactie sluit op zaterdag 7 juli 2018. Dan wordt er door een loting een winnaar geselecteerd. Over de uitkomst van deze loting kan niet worden gecorrespondeerd.


Podcast interview met Anthony Horowitz

Redacteur Don Zuiderman had een interview met Anthony Horowitz en vroeg hem de hemd van het lijf. De podcast begint met een fragment uit het luisterboek van Forever and a Day, ingesproken door Matthew Goode. Anthony en Don praten in de podcast over het ontstaan van het boek, Anthony zijn vorige James Bond roman Trigger Mortis, waarom Roger Moore te oud was en hun gezamenlijke passie voor Ian Fleming. Het interview is in het Engels.

Review Forever and a Day

Merlijn Kuiper neemt je mee naar zijn eerste ervaringen met Forever and a Day. Op zijn vakantie naar Spanje las hij eerst de Ian Fleming roman Moonraker. Dat hij beter niet kunnen doen. Zijn verwachtingen over Forever and a Day waren zo hoog dat het boek hem teleurstelde.

Anthony is natuurlijk geen Fleming. Hij pretendeert ook niet te schrijven zoals Fleming. Maar wel om recht te doen aan de wereld die hij gecreëerd heeft. Don Zuiderman

De verschillen tussen Horowitz en Ian Fleming zijn zo groot dat hij Forever and a Day na twee hoofdstukken ter zijde schoof. Een gesprek met Don Zuiderman bracht hem gelukkig op andere gedachten.

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk richtte in 2006 samen met Merlijn het platform James Bond Nederland op. Met als doel Nederlandse en Vlaamse James Bond liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit is een Utrechter, maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheime agent. Zijn meest memorable film is The World Is Not Enough, overigens de eerste Bond film die hij in de bioscoop zag.

2 reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.