James Bond Nederland

Boekaankondiging: The 007 Diaries

Afgelopen jaar overleed Bond-acteur Sir Roger Moore. Reden voor The History Press om een van zijn eerste zelf geschreven boeken opnieuw uit te geven. The 007 Diaries: Filming Live And Let Die is een dagboek wat de acteur bijhield tijdens zijn werk voor zijn eerste James Bond-film: Live And Let Die.

Het bijhouden van een dagboek was onderdeel van het contract dat Roger Moore sloot samen met de James Bond-producten, toen nog Albert R. Broccoli samen met zijn compagnon Harry Saltzman. Het boek begint met het wereldkundig maken dat hij de nieuwe James Bond-acteur was geworden, in oktober 1972, tot het schieten van zijn eerste scenes in New Orleans en New York. Moore omschreef vooral in de wervelwind die James Bond heet. Even snel naar Jamaica en daarna terug naar de Pinewood Studios in Londen voor opnames. Kenmerkend voor het boek is de humor van Roger Moore, welke we ook in latere boeken terug zien. Roger Moore neemt ons mee naar de adembenemende locaties, het samenwerken met andere cast- en crewleden. Roger Moore zorgde met het boek dat de lezer op een leuke manier mee genomen werd achter de schermen van een grote productie als Live And Let Die. Nooit eerder, maar ook niet daarna, heeft een James Bond-acteur een dagboek bijgehouden.

Het is niet de eerste keer dat dit dagboek wordt uitgegeven. Oorspronkelijk verscheen het boek net na de premiere van Live And Let Die bij uitgeverij PAN Books (Verenigd Koninkrijk) en Fawcett Publications in de Verenigde Staten. Naast de woorden van Roger Moore zijn er ook een groot aantal (kleuren)foto’s te zien. De foto’s werden gemaakt door zijn toenmalige vrouw Luisa Moore, de moeder van Deborah Moore.

Het is niet het enige boek wat Roger Moore schreef. In 2008 verscheen My Word Is My Bond, waarin hij schreef over zijn ervaring als James Bond. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van James Bond, verscheen het boek Bond On Bond (2012) en her-uitgegeven in 2015. Een algemeen boek over zijn filmcarriere schreef hij onder de titel Last Man Standing (2014). Het meest complete biografie van Roger Moore verscheen dit jaar onder de titel Roger Moore: A Bientot . . .

 

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper mocht op zijn 13e voor het eerst de James Bond-films kijken. Op zijn 14e kocht hij zijn eerste verzamelitem: de Corgi Lotus Esprit Submarine. Sindsdien is hij gek op alles wat met James Bond te maken heeft. Op zijn 21ste startte hij samen met Jorrit van der Valk James Bond Nederland. Zijn favoriete film is The Living Daylights. Naast 007 houdt Merlijn zich bezig met fotografie.

2 reacties

    • Beste Arno,

      De release is op 1 juni 2018, nog even wachten dus. Wij hebben bericht gekregen van de uitgever dat er nog geen Nederlandse editie gepland staat. Er zal een voorwoord zijn van David Hedison (Felix Leiter in Live And Let Die en License To Kill) en een nawoord van dochter Deborah Moore.

Registreren

Recente Reacties