James Bond Nederland

Bond In Motion: Girl Power!

De James Bond-tentoonstelling Bond In Motion heeft een aantal nieuwe items aan de collectie toegevoegd. De uitbereiding heeft de titel Girl Power gekregen en staat dus in het teken van de vrouwen uit de film-serie. Alle nieuwe items zijn originele voertuigen en props uit de film. Een aantal items zijn nog nooit eerder aan het publiek tentoongesteld.

AUTO’S
Opvallend zijn de drie voertuigen die te zien zijn. Deze waren wel in de Bond In Motion-tentoonstelling in Beaulieu te zien. Het betreft de Ford Thunderbird uit Die Another Day (gereden door Jinx), Ford Ka uit Quantum Of Solace (gereden door Camille) en de Land Rover Defender Double Cab uit Skyfall, gereden door Eve Moneypenny. De Ford Ka was voor de film helemaal aangepast. Naast de bijzondere kleur is de auto voorzien van Greene Planet bestickering. Ook aan de binnenkant is aandacht besteedt. Zo is de bekleding van de auto voorzien van logo’s van Greene Planet, het bedrijf van Dominic Green.

PROPS
Naast de voertuigen zijn er ook nieuwe props aan de tentoonstelling toegevoegd. De eerste Bond-girl die in een auto reed was Tilly Masterson (Tania Mallet) in Goldfinger. Zij reed in de Zwitserse Alpen in een Ford Mustang cabriolet. De auto was een pre-productie en werd speciaal voor film in het geheim overgebracht naar Europa. Een originele productiememo is vanaf nu te zien bij Bond In Motion, met daarin een betaalverzoek voor 15 rijlessen van Tania Mallet. Naast de memo uit 1964 is nu ook een storyboard uit Skyfall te zien. De tekeningen zijn gemaakt door Jim Cornish en geeft de achtervolging tussen Eve Moneypenny en de trein weer.

Er zijn in de nieuwe tentoonstelling ook nieuwe kostuums van de Bond-girls te zien. Het complete kostuum van Eve Moneypenny uit Skyfall is te zien: een H&M zijden vest, Belstaff jas, J. Brand lederen broek. Een outfit van Olga Kurylenko ontworpen door Jasper Conran en de kenmerkende lederen outfit van Jinx uit Die Another Day zijn nu te zien. Deze was eerder onderdeel van de reizende tentoonstelling Designing 007. Een nog nooit eerder vertoonde prop is nu voor het eerst te bewonderen: de kruisboog van Melina Havelock (Carole Bouquet) uit For Your Eyes Only.

Kortom er zijn weer genoeg nieuwe items die het de moeite waard maakt om de tentoonstelling weer te bezoeken.

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper mocht op zijn 13e voor het eerst de James Bond-films kijken. Op zijn 14e kocht hij zijn eerste verzamelitem: de Corgi Lotus Esprit Submarine. Sindsdien is hij gek op alles wat met James Bond te maken heeft. Op zijn 21ste startte hij samen met Jorrit van der Valk James Bond Nederland. Zijn favoriete film is The Living Daylights. Naast 007 houdt Merlijn zich bezig met fotografie.

Reageren

Registreren

Recente Reacties