James Bond Nederland

Nieuwe spin-off James Bond-strip

Nadat Dynamite Entertainment een aantal geleden ging samenwerken met Ian Fleming Publications zijn er al een aantal spin-off stripverhalen verschenen. Bondgenoot Felix Leiter kreeg een eigen serie en Miss Moneypenny een eenmalig verhaal. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat ook de chef van Bond, ‘M’ een eigen verhaal krijgt, welke in februari volgend jaar zal verschijnen.

Ook ‘M’ zien we maar eenmalig verschijnen. Dynamite Entertainment heeft bekend gemaakt dat het verhaal wordt geschreven door Declan Shalvey en met het tekenwerk van P.J. Holden. Het verhaal gaat terug naar een donkere periode van zijn werk. ‘M’ is er van bewust dat hij soms medewerkers het veld in moet sturen, met de wetenschap dat ze niet meer terug keren. Een traumatische ervaring houdt ‘M’ over aan een operatie in Belfast.

Een definitieve datum in februari is nog niet genoemd.

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper mocht op zijn 13e voor het eerst de James Bond-films kijken. Op zijn 14e kocht hij zijn eerste verzamelitem: de Corgi Lotus Esprit Submarine. Sindsdien is hij gek op alles wat met James Bond te maken heeft. Op zijn 21ste startte hij samen met Jorrit van der Valk James Bond Nederland. Zijn favoriete film is The Living Daylights. Naast 007 houdt Merlijn zich bezig met fotografie.

1 reactie

  • Ja. Vroeger kwamen niet alle spionnen terug. M stuurt bond zelfs in ‘man with golden gun’ op zelfmoord missie aldus moneypenny

Registreren

Recente Reacties