James Bond Nederland

Preview: MI6 Confidential #44

Een nieuwe editie van het Engelstalige magazine MI6 Confidential is verschenen. Nummer 44 staat in het teken van de Pierce Brosnan film The World Is Not Enough. De 19e James Bond film verscheen nog net voor het millennium in de bioscopen. De grote vraag bij de makers van de film was of het concept van de geheim agent nog paste in het huidige bioscoopbeeld. Met een opbrengst van ruim 361 miljoen dollar was dat antwoord een overtuigend ja!

Deze editie van MI6 Confidential werd gebruik gemaakt van archiefmateriaal van de website zelf. Er werd onder andere een interview gehouden met United Artists Vice President Jeff Kleeman en setontwerper Peter Lamont over hun werk aan The World Is Not Enough, andere James Bond acteurs en film. Verder worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Third Time’s A Charm: Pierce Brosnan over zijn rol van 007 in 1999;
  • In A Man’s World: Bondgirls Sophie Marceau en Denise Richards vertolkten een nieuw soort Bond-girl: sterk en op eigen benen;
  • Changing Of A Guard: Desmond Llewelyn en John Cleese over de rol van ‘Q’;
  • Wheeler Dealer: Robbie Coltrane over zijn diepgaandere rol in The World Is Not Enough;
  • Convening The Writers Room: Interview Jeff Kleeman;
  • Beyond Bond: Atomic Blonde, film met Charlize Theron uit 2017.

De nieuwe editie van MI6 Confidential is nu verkrijgbaar via de website. Kosten binnen Europa zijn € 13,40, inclusief verzendkosten.

Meer informatie: www.mi6confidential.com

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper mocht op zijn 13e voor het eerst de James Bond-films kijken. Op zijn 14e kocht hij zijn eerste verzamelitem: de Corgi Lotus Esprit Submarine. Sindsdien is hij gek op alles wat met James Bond te maken heeft. Op zijn 21ste startte hij samen met Jorrit van der Valk James Bond Nederland. Zijn favoriete film is The Living Daylights. Naast 007 houdt Merlijn zich bezig met fotografie.

Reageren

Registreren

Recente Reacties