James Bond Nederland

Release Becoming Bond

Het was misschien een van de meest opzienbarende James Bond-documentaire van het jaar. Becoming Bond verteld de opkomst en ondergang van George Lazenby als James Bond. Vanaf 6 november dit jaar verschijnt deze documentaire op DVD.

poster Becoming BondRegisseur Johs Greenbaum interviewde George Lazenby en had 28 uur aan materiaal. Hij sprak met de acteur over zijn kindertijd en natuurlijk hoe hij werelds bekendste geheim agent werd. Becoming Bond is niet echt een standaard documentaire. Greenbaum heeft een grote dosis humor aan toegevoegd en op die manier nemen we een kijkje in het leven van George Lazenby. Opmerkelijk is dat Lazenby na het succes van On Her Majesty’s Secret Service een aanvullende contract voor zes films heeft afgeslagen.

De documentaire verscheen begin dit jaar op de online tv- en streamdienst Hulu. Behalve George Lazenby was er nog een Bond-tintje aan deze documentaire: Bond-girl Jane Seymour is te zien als de agent van Lazenby. Seymour was te zien in Live And Let Die.

De DVD van Becoming Bond is vanaf nu in de voorverkoop te bestellen op Amazon.co.uk en is ook te verzenden naar Nederland en België. De release is op 6 november. Wie niet kan wachten op de release: tijdens het Leiden International Film Festival wordt de documentaire uitgezonden. Op zondag 29 en maandag 30 oktober om 21:15 uur te zien. Kaarten te bestellen via www.liff.nl.

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper mocht op zijn 13e voor het eerst de James Bond-films kijken. Op zijn 14e kocht hij zijn eerste verzamelitem: de Corgi Lotus Esprit Submarine. Sindsdien is hij gek op alles wat met James Bond te maken heeft. Op zijn 21ste startte hij samen met Jorrit van der Valk James Bond Nederland. Zijn favoriete film is The Living Daylights. Naast 007 houdt Merlijn zich bezig met fotografie.

Reageren

Registreren

Recente Reacties