James Bond Nederland

Royal Mint komt met James Bond-munt op de proppen

De Royal Mint heeft 26 nieuwe 10 pence munten uitgebracht die vanaf vandaag in circulatie worden gebracht in het Verenigd Koninkrijk. Ook zijn de munten online te bestellen in 2 verschillende kwaliteiten.

De 26 verschillende munten zijn allemaal voorzien van het beeltenis van Queen Elizabeth II en op de achterzijde een letter uit het alfabet. De letters geven de verschillende nationale trotsen van het land weer: Doubledecker (D), King Arthur (K) en Stonehenge (S). Natuurlijk staat onder de B niemand minder dan Bond, James Bond.

De Royal Mint valt onder Her Majesty’s Treasury (Ministerie van Financiën) en is de officiële instelling in het land die het muntgeld mag slaan. De 10 pence munt, met een doorsnede van 24.5 mm, is voorzien van de iconische gunbarrel en het 007-logo. Het ontwerp werd gemaakt door het Royal Mint Team, onder leiding van Jody Clark.

Er zijn twee verschillende versies verkrijgbaar: een koperen en een zilveren editie. De zilveren uitgave is naast als losse munt, ook verkrijgbaar in een speciale editie, waarbij de munt in een doorzichtig blok zit. Deze editie heeft een gelimiteerde oplage van 15.000 stuks.

Meer informatie en bestellen

Koperen editie (£ 2,00)
Zilveren editie (£ 35,00)
Zilveren gelimiteerde editie (£ 45,00)

En goed nieuws, de munten worden ook naar Nederland verstuurd!

 

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper mocht op zijn 13e voor het eerst de James Bond-films kijken. Op zijn 14e kocht hij zijn eerste verzamelitem: de Corgi Lotus Esprit Submarine. Sindsdien is hij gek op alles wat met James Bond te maken heeft. Op zijn 21ste startte hij samen met Jorrit van der Valk James Bond Nederland. Zijn favoriete film is The Living Daylights. Naast 007 houdt Merlijn zich bezig met fotografie.

Reageren

Registreren

Recente Reacties