James Bond Nederland

Belevedere introduceert: The Official 007 Martini

In een briljant staaltje marketingstrategie heeft EON de naam van James Bond verbonden aan “The Official Belvedere 007 Martini.” Deze vodka martini zal vanaf binnenkort over de hele wereld te proeven zijn in de beste cocktailbars.

Deze officiële James Bond martini wordt gemaakt met 60ml Belvedere wodka, 10ml droge vermout en geserveerd met een dun citroenschilletje. De cocktail wordt gedronken uit een klassiek martiniglas. Uiteraard is deze martini ‘shaken, not stirred.’

Rodney Williams, president van Belvedere Vodka, zegt er het volgende over:

Ordering a vodka Martini signals appreciation of the classic cocktail, which has been demonstrated effortlessly by James Bond throughout the years. We believe the Martini is the best place for our vodka’s character to shine through, and we are proud to present the Official Belvedere 007 Martini.

Saillant detail is dat Belvedere pas sinds Spectre deel uitmaakt van de Bondfamilie van merken. Eerdere Vodka Martini werden gemaakt met wodka van andere merken. Zo is de eerste martini die we Bond zien drinken in Dr. No gemaakt met Smirnoff. Dit merk is door de jaren heen de favoriet van Bond gebleken. Zo drinkt hij deze wodka onder andere in Thunderball, The Living Daylights en Tomorrow Never Dies. Ook merken als Absolut, Stolichnaya en Finlandia wisten Bond in het verleden te verleiden tot het nemen van een slokje of twee. Nu is het dus de beurt aan Belvedere om deze traditie voort te zetten.

Tijl Spanjers

Tijl Spanjers

Raakte op de basisschool door een vriend geïnteresseerd in het fenomeen James Bond. Zat met vrienden een aantal zaterdagavonden voor de buis om de films te zien. Toen er geen films meer werden uitgezonden werd het zakgeld bij elkaar gelegd om de andere te huren. De eerste film die Tijl zag was Moonraker. Groot liefhebber van de literaire Bond.

Reageren

Registreren

Nieuwe Topics