James Bond Nederland

Update over situatie MGM (22)

De schuldeisers van Metro Goldwyn Mayer Inc. hebben The Plan tussen Spyglass Entertainment en MGM goedgekeurd. Wat betekend dit voor Bond 23?

Vandaag hebben Spyglass Entertainment en Metro Goldwyn Mayer Inc. een overwinning behaald. Dit meldt Reuters. De schuldeisers van MGM hebben namelijk The Plan goedgekeurd. Dit betekend dat MGM haar schuld van $ 4 miljard voor een groot deel kwijt is. En dat is goed nieuws.

Maar is The Plan eigenlijk? Als eerste zijn er twee nieuwe bestuurders geïnstalleerd. Het gaat om Gary Barber en Roger Birnbaum. Ze zijn op dit moment Co-Chairman en Chief Executive Officer bij Spyglass Entertainment en gaan dezelfde rol bekleden binnen het nieuwe MGM.

Ten tweede is het zo dat de schuldeisers van Metro Goldwyn Mayer Inc. 95,3% van de aandelen MGM in handen krijgen. Hierdoor wordt het bedrag van de schulden flink gereduceerd.

Maar wat betekend dit voor de James Bondfranchise? Hier is helaas nog niets over bekend. Het enige dat bekend is is dat MGM meer realityshows voor hun kabeltelevisietak gaat maken. Wat we wel weten is dat er een flink aantal productiehuizen interesse hebben in de franchise. Het gaat om:

  • Columbia Pictures,
  • Warner Bros,
  • 20th Century Fox,
  • Paramount Pictures.

Mocht er een deal worden gesloten over de Bondfilms dan heeft Sony Pictures Entertainment al aangegeven om te helpen met de productie van de films.

Press Release

October 29, 2010- Metro-Goldwyn-Mayer Inc. (“MGM”) today announced that the secured lenders voting in the Company’s solicitation process have overwhelmingly approved its proposed plan of reorganization (“Plan”).

MGM will now move expeditiously to implement that Plan, which will dramatically reduce its debt load and put the Company in a strong position to execute its business strategy. MGM is appreciative of the lenders’ support.

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk richtte in 2006 samen met zijn maat Merlijn het platform James Bond Nederland op. Met als doel Nederlandse en Vlaamse 007 liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheime agent. Zijn meest memorabele film is The World Is Not Enough, overigens de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.