James Bond Nederland

Bond 25: Gesprekken met Jamaicaanse regering

Keert James Bond terug naar Jamaica? Het zou zomaar kunnen. Een delegatie van de Jamaicaanse regering vliegt volgende week naar Londen.

James Bond en Jamaica dat is net zoiets als Nederland en de klomp. 007 is in het verleden aardig wat keren naar het Caribische eiland op missie geweest. Het Jamaica Information Office meldt nu dat een regeringsdelegatie komende week naar Londen vliegt. Ze hebben daar een gesprek met Barbara Broccoli en Michael G. Wilson. Producenten van EON Productions én Bond 25.

De Jamaicaanse Minister van Tourisme Hon. Edmund Bartlett is duidelijk. De gesprekken met EON Productions zijn al vergevorderd:

Als James Bond nogmaals naar Jamaica komt geeft dat een enorme potentie aan onze toerismesector en onze marketing voor het eiland.

Zoals gezegd is het niet de eerste keer dat James Bond naar Jamaica komt. Het bekendst is zijn bezoek aan Doctor No (1962), die op Crab Key zijn basis heeft. Bijna de gehele eerste James Bond-film wordt op Jamaica opgenomen.

In Live and Let Die (1973) rijden Solitaire en 007 in een oude dubbeldekker bus. Ook deze scènes zijn op Jamaica opgenomen. Net als onder meer hun ontmoeting met Quarrel Junior en scènes in de Montego Bay Club.

Het onderonsje tussen Tee Hee, 007 en een aantal krokodillen is ook op Jamaica opgenomen. Het eiland fungeert in de film trouwens als het fictieve San Monique waar Kananga met harde hand regeert.

Geruchten rond grote actiescènes in Matera, Italië

Ik ga het met jullie niet voor de eerste keer over het Italiaanse Matera hebben. Begin deze maand schreef ik al over mogelijke opnames in het Zuid-Italiaanse plaatsje. Het zou om een grote actiescène gaan.

De geruchten zijn niet afgenomen. Integendeel, de Italiaanse website Sassilive.it doet er nog een schepje bovenop en komt met meer “informatie”. De opnames zouden na het Bruna Festival plaatsvinden. In september.

Matera met een overzicht van de oude wijk Sassi ©Wikipedia (2015)

Flink koffiedik kijken

Niet alleen de oude wijk Sassi zou in de film fungeren, ook de Marina di Pisticci en Ginipri Beach staan op de lijst van locaties. Op Ginipri Beach moet de ontknoping van Bond 25 plaatsvinden.

Een ontknoping waarin 007 en zijn Bondgirl op het strand relaxen. De website claimt ook dat er een spannende achtervolging te voet en aan autoachtervolging in Matera worden opgenomen.

Al met al is dit flink koffiedik kijken. Wil je meer over de nieuwe James Bond-film weten? Bezoek dan onze speciale Bond 25 pagina.

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk richtte in 2006 samen met zijn maat Merlijn het platform James Bond Nederland op. Met als doel Nederlandse en Vlaamse 007 liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheime agent. Zijn meest memorabele film is The World Is Not Enough, overigens de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.